I hele verden, ikke minst i Europa, finnes det mennesker som er villige til å betale for å se på seksualisert vold mot barn. Alt skjer på den mørkeste delen av internett.

Noen tenker å ta denne virksomheten et drøyt skritt videre.

En ung kvinne blir regelrett henrettet på jobb i Oslo. Etterforskningen leder politiet inn i en malstrøm av tvangsarbeid, ulovlig innvandring, menneskehandel og seksuelt misbruk av barn.

Miljøene Charlie vikles inn i, har ingen grenser når det gjelder utnyttelse av barn.  Og de rår over ressurser politiet bare kan drømme om. De politiet slåss mot er i ferd med å ta begrepet business til et nytt nivå.

Business er en oppfølger til Barcode fra 2017, men står også på egne ben.

Kjøp boka

En mann hopper foran flytoget på Lillestrøm stasjon utenfor Oslo. Den omkomne er en profilert Arbeiderpartipolitiker. Før han hopper, legger han fra seg en konvolutt med gamle bilder. Et enkelt ord er skrevet med store bokstaver på det ene bildet.

Liket av en ung jente blir en vårkveld funnet i en kontainer på turområdet ved Sognsvann, i utkanten av Oslo. Hun er ikledd en politiuniform. Jenta har en påfallende, og svært detaljert, tatovering som dekker det ene brystet.

Politibetjent Charlie Robertsen leder etterforskningen av drapet på den vevre jenta i kontaineren. Charlie har en tatovert kollega i teamet sitt, som tar ham inn i blekkets verden. I et lite lokale treffer han tatovereren Luna; månesyk, forførende og dyktig.

Samtidig drar 17 år gamle Kamile fra Ukraina til Norge for å tjene penger.

I Barcode leder etterforskningen Charlie inn i en del av Oslo og omegn hvor det er helt egne regler som rår. Et internasjonalt kriminelt nettverk ønsker å ha full kontroll over byens underverden.

Ulike hendelser har en makaber sammenheng, og det er flere som bærer på seg en dødelig tatovering.

Kjøp boka

Nadia forsøker å leve på siden av reglene familien setter for henne. Hun skaper seg to parallelle liv - ett med kjæresten og ett med familien. Det går på et vis.

Helt til familien begynner å kikke henne i kortene.

For Nadia ender det opp med et mareritt i Pakistan, familiens opprinnelsesland, samtidig som kjæresten prøver å hjelpe henne fra Norge. To av søstrene til Nadia møter en enda dystrere skjebne.   

Boka er en faktabasert roman, hvor bakteppet er æresdrap og tvangsekteskap. Faktabasert på den måten at konfliktene, personene og familiene er inspirert av saker jeg har jobbet mye med. Konfliktene er typiske for æreskulturen slik den utspiller seg i Norge og resten av Europa.

Noen har, etter å ha lest boka, spurt om virkeligheten er så brutal som jeg beskriver. Svaret er ja.

Boka inneholder æresdrap, og det er selvsagt det mest alvorlige som kan skje. Men når det gjelder vold, tvang, trusler og frihetsberøvelse, er virkeligheten i mange tilfeller drøyere enn i Den tredje søsteren. Dessverre.

Jeg har møtt mange Nadia-er.

Den tredje søsteren kom ut i 2010.

Kjøp boka


 

Om BUSINESS:

'En sjeldent relevant politiroman.' 

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten